Kite-spots för snökite i Åre

Här har vi försökt samla olika kite-spots som är lämpliga. Kom ihåg säkerheten och ge dig inte ut på fjället utan tillräcklig kunskap, utrustning  eller sällskap.

Läs också vår sida om väder och vindar och lär dig läsa prognoser för ett säkrare kitande.

Hör gärna av dig till oss om du har frågor om var vi tror att det är bäst de kommande dagarna. Kanske får du sällskap på fjället!  

Åresjön – vindriktningar OST och VÄST

Åresjön är den självklara spoten för nybörjare. Här har du gott om plats och chansen att få hjälp av andra kitare är som störst här. 

Prognos

Titta på prognosen så att vinden är i huvudsak östlig eller västlig. SMHI brukar stämma bra men är det lite vind (3-5 m/s) kan det betyda vindstilla på sjön.

Vid högtryck mitt på vintern kan vinden på sjön och på berget vara helt olika, pga inversion, Windy brukar då ge bäst vägledning.

Bor du i byn är det kanska lätt att se hur vinden är på värmeverket på andra sidan sjön. 

Parkering och startplatser

Mest vind hittar du troligen utanför Holiday Club. Är det för stökigt eller byigt där kan du västerut prova Draklanda nedanför VM8 eller österut Yamaha-center i Björnänge. Launcha alltid ute på isen då det är stökigt närmst land.

Att tänka på – faror

Utanför draklanda brukar det dras upp ett längdskidspår. Visa respekt och kör inte över spåret. 

På södra sidan av sjön, mot Renfjället, går ett skoterspår som har matning från Yamaha-Center och Holiday Club.

Isen kan ibland bli svag utanför Reningsverket i Björnänge, nedanför bäcken vid Draklanda, vid Susabäcken vid Holiday Club och vid Åresjöns inlopp. Ha koll på isläget och var dessa utlopp finns innan du går ut på sjön.

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner