Dagar då prognosen visar på bra vind från öst eller väst i området kring Storulvån så är det bra läge att försöka åka Storulvån-Sylarna. Så jag och mina vänner Adrien och Baptiste (båda fransoser) denna dag i mars.

Efter en 20-minuters promenad på skidor kom vi fram till trädgränsen efter skidspåret mot Sylarna. Här riggade vi våra kiter. Adrien hade en Airush Progression 8m och jag en sprillans ny North Orbit 8m. Baptiste körde på en äldre Cabrinha 7m. Det blåste rätt rejält och prognosen hade inte riktigt rätt utan det var nästan rak sydlig vind vilket betyder att man måste kryssa hela vägen till Sylarna. Vindstyrkan var 10-15 m/s. Normalbyigt i så hård vind på fjället.

Efter lite trassel med linor så kom vi iväg och det var kul att testa Orbiten och vad den gick för. Det är en fantastisk kite som leverar mycket höjd direkt man drar i bommen och det tog lite tid att vänja sig vid poppen.

Så efter att ha känt på kiterna lite bestämde vi oss för att dra mot Sylmassivet. Som förväntat blev vinden svårare och svårare ju närmre Sylarna vi kom då den på sydlig riktning blåser rakt över massivet. Så efter 2 timmar och 1,5 km nedanför Sylarna bestämde vi oss för att vända då klockan var långt efter lunch och vi alla var hungriga.

På vägen hem gick det betydligt fortare då det bara var att dra in bommen och åka under kiten i 50 km/h. Men vi hittade lite roliga drivor att leka i trots den hårda och vindpinade snön (se videor längst ner).

Vid Spåjme, nödstugan mitt emellan Storulvån och Sylarna stannade vi och åt medhavd lunch efter att ha säkrat kiterna i en isyxa och med skidor.

Efter lunchen bar det av hemåt och både jag och Adrien lyckades kita hela vägen tillbaks till Storulvåns station, något jag inte lyckats med tidigare.

En fantastiskt fin dag med vänner då jag fått göra det jag älskar mest, snökita i fjällen. TACK!

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner