Åre kite – för att vi älskar kite på fjället

Åre Kite startades utifrån önskan att kunna dela med oss av det bästa vi vet på fjället – att med vindens hjälp och en kite kunna ta sig fram där ingen annan kan åka skidor. Känslan av att leka runt på en platå i decimeterdjupt puder tillsammans med andra kitare är nästintill oslagbar.

Att när kvällen kommer styra mot stugan, parkeringen eller tältet för att bli varm igen och kanske ta en bastu, ta av sig de svettiga kläderna och känna i hela kroppen att man har varit med om något få människor tar sig chansen att uppleva.

Denna passion för snökite vill vi dela med oss av under våra kitekurser på vatten och snö, och våra IKO-certifierade instruktörer kommer se till att du eller ni får en oförglömlig upplevelse, oavsett om det är en grundkurs i kite eller om vi tar en rejäl tur ut i det fria.

cool

Välkommen ut i ljuset!

Jonas Höglund, IKO-instruktör, kitare och ägare

 

Boka ditt nästa äventyr nu

Vi utlovar en fantastisk upplevelse i Åre eller de omkringliggande bergen!

MER INFO OM ÅRE KITE

Kitekurser och säkerhet

Vare sig du går en snökitekurs eller en kurs på vatten så tar vi alltid säkerheten på största allvar. Därför är alla våra instruktörer licensierade IKO-instruktörer och vi börjar alltid från grunden med utbildningarna.

Kite är en extremsport, och olyckor med olika allvarlig utgång händer hela tiden, men genom att lära ut med metoder som grundar sig i säkerheten först så kan du som elev även lära dig att kita på ett säkert och ansvarsfullt sätt. 

Våra olika kitespots

Vi snökitare måste stänidgt anpassa oss efter vind och väder och även snöläget. Därför kan vi i förväg inte säga var vi kommer att kita utan vi kommer leta upp den plats som är bäst för dagen.

Nybörjarspots

Oftast använder vi Åresjön för nybörjarkurser eftersom den är lätttillgänglig och har stora ytor utan hinder. De andra platserna i Åre som vi har nybörjarkurser på är ovanför liftarna på Rödkullen och Ullådalen, samt i Ullådalen cirka 20 minuters vandring efter skidspåret från parkeringen.

Om vindförhållandena i Åre inte är de bästa eller om vi behöver söka upp mer snö så kan vi behöva åka till Ånnsjön eller Storlien. Transfertiden till dessa spots ingår inte i kurstiden och den står vi också för.

Spots för mer erfarna

Önskar du en guidad tur så finns det flera olika platser för kiteäventyr, bland dessa vi gillar bäst är Storlien, Storulvån, Ullådalen, Renfjället och Skäckerfjällen. Var vi åker beror på era önskemål och idéer samt var vi tror att vi får bäst förutsättningar för snökite utifrån vindar och snöläge.

Samarbeten och partners

Eftersom vi inte kan göra allt och heller inte vill göra det så samarbetar vi med olika företag i Åre och på andra orter runt om i Sverige.

Partners i Åre

Rent-a-plagg – hyr ut topptursutrustning, kläder och campingutrustning

Åre Sweden – destinationsbolaget med program för hela Åredalen

Adventure with Jonas – vårt systerföretag som driver guidning, coachning och fotografering i Åre

Partners i Sverige

Stockholm Kiteboardcenter – för kitekurser i Stockholm

Kiteboardcenter webshop – här kan du handla det mesta inom kite, våra kursdeltagare erhåller kod efter avslutad kurs för att köpa utrustning till rabaterat pris

Kite.se – kiteskola och butik i Malmö, vår partner i Skåne

Airush – våra kiter kommer till största del från Airush kiteboardin

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner